top of page

É L E T M Ó D

Dr. HIT
Dr. REMÉNYSÉG
Dr. SZERETET
Dr. ÉTREND
Dr. MOZGÁS
Dr. VIDÁMSÁG
Dr. TERMÉSZET
Dr. TUDATOSSÁG
Dr. KÖZÖSSÉG

Dr. Szabó Lajos Atya (1907-1995)  lazarus missziós rendi szerzetes szerint a

Földkerekség legjobb gyógyítói:

Lajos atya lazarista szerzetes és természetgyógyász. lazarista missziós rendi pap a lélek gondozásán kívül a testi nyavalyák holisztikus kezelésének is messze földön ismert és elismert személyisége volt. 

Dr. Hit

Lajos Atya szerint, ha a Coue módszert naponta reggel-este használjuk, akkor az nem csak egészség megőrző, hanem segít még a súlyos betegségekből való kilábalásban is. 

Coue módszer szerint mindennek az alapja, ha minden reggel, és este lehetőleg még félálomban, hússzor hangosan mondjuk el:

„ MINDEN NAP MINDEN SZEMPONTBÓL EGYRE JOBBAN ÉS JOBBAN VAGYOK!”

Emil Coue Francia gyógyszerész / 1875-1926 /

Group Meditation
Hope

Dr. Reménység

"Az az élő reménység, amiről az apostol beszél, azt jelenti, hogy új dimenzió kerül az ember életébe: az Isten lehetőségének a dimenziója. Remélni annyi, mint Isten lehetőségével számolni! "

Dr. Joó Sándor / 1910-1970 / magyar református lelkipásztor, a Budapest-Pasaréti Református Egyházközség megalapítója.

Dr. Szeretet

Legnagyobb a szeretet! Hadd mondjam így: a legnagyobb, amit egy ember a másik embernek adhat, akár szülő a gyermekének, akár a gyermek a szülőjének, vagy bárki másnak: a szeretet! A szeretet az egészséges élet életeleme. Mint ahogyan a harag és a gyűlölet valósággal öl, úgy a szeretet valósággal éltet! 

Dr. Joó Sándor / 1910-1970 / magyar református lelkipásztor, a Budapest-Pasaréti Református Egyházközség megalapítója.

Family Portrait
Healthy Couple

Dr. Helyes Étrend

"Változatosság, kevesebb zsíros étel, kevés só, kerüljük a cukrot, rendszeresen együnk zöldséget és gyümölcsöket, naponta négyszer-ötször étkezzünk, szomjunkat vízzel oltsuk... A helyes táplálkozás nem jelenti egyetlen ételnek, élelmiszernek a tilalmát sem, azonban célszerű egyeseket előnyben részesíteni, mások fogyasztását csökkenteni. Nincsenek tiltott táplálékok, csak kerülendő mennyiségek!"

Magyar Tudományos Akadémia Élelmiszer-tudományi Komplex Bizottsága, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet és a Magyar Táplálkozástudományi Társaság 

Dr. Mozgás

Minden nap 30 perc séta többet lendít az egészségi állapotán, mint egy tucat orvos és a gyógyszereik. Nemcsak a gyógyulást segíti, de megelőzhető vele számos életveszélyes állapot.

"Már egy kevés testmozgás is javítja a szívet" – mondja Dr. William Kraus, a Duke Egyetem Orvosi Központjának munkatársa a New England Medical Journalben megjelent cikkében.

Running Outdoor
Outdoor Party

Dr. Vidámság

"A vidámság és a jókedv pedig a legerősebb fegyver a betegségek ellen."

Lemony Snicket író

 

"A legjobb orvosok: dr. Megelégedés, dr. Higgadtság és dr. Vidámság."

Charles Haddon Spurgeon 1834- 1892
angol lelkész, baptista prédikátor

Dr. Természet

A természet az egyedüli tanító, Natura est Sola Magistra /latin közmondás/

Maryann kutyás kép.jpg
Kundalini Yoga Meditation

Dr. Tudatosság

"A vidámság és a jókedv pedig a legerősebb fegyver a betegségek ellen."

Lemony Snicket író

 

"A legjobb orvosok: dr. Megelégedés, dr. Higgadtság és dr. Vidámság."

Charles Haddon Spurgeon 1834- 1892
angol lelkész, baptista prédikátor

Dr. Közösség

Arra, hogy megteremtsünk egy nálunknál hatalmasabb Lényt, amely majd létével gazdagabbá tesz bennünket, csak egyetlenegy mód kínálkozik. … Ez pedig az áldozat. Áldozat alatt nem az élet javairól való lemondást, nem is a reményvesztett vezeklést értem. Hanem az érdek nélküli adást. Amikor nem várunk semmit cserébe. Nem az teremt meg bennünket, amit kapunk. Hanem az, amit adunk. Amit a közösségnek adunk, megteremti a közösséget. És a közösség léte saját szubsztanciánkat gazdagítja.                    /Antoine de Saint-Exupéry/

Group Lecture
bottom of page